اگر اهل غذا خوردن باشید، غذاهای شیرازی میتوانند لذت سفر به شیراز را برایتان دو چندان کنند. حتما منظورم از عبارت “اهل غذا خوردن” را متوجه میشوید. شیراز، منطقهای از ایران است که میتوان آن را گهواره تمدن باستانی ایران زمین دانست، بنابراین میتوان گفت که غذاهای شیرازی، در کنار غذاهای تبریزی و غذاهای گیلانی، جز اصیلترین غذاهای ایرانی محسوب میشوند. در این مقاله میخواهیم با معرفی خوشمزهترین غذاهای شیرازی، شانستان را برای چشیدن طعم بکر این غذاها بیشتر کنیم، تا بدین ترتیب از سفر به شیراز لذت بیشتری ببرید.
لیستی از غذاهای شیرازی که چشیدنشان از واجبات سفر به شیراز است
تا حالا کلم پلو خوردهاید؟ اگر نه سفر به شیراز بهترین فرصت برای چشیدن طعم این غذای شیرازی است. شاید اسم این غذا باعث شود که بدون چشیدن آن، بخواهید درباره طعم آن قضاوت کنید. طبیعتا آشپزهای ایرانی خوش سلیقهتر از آن هستند که کلم و پلو را با هم در یک بشقاب بریزند و اسمش را هم بگذارند کلم پلو. کلم پلو در واقع ترکیبی است برنج، زعفران سایییده شده، پیاز سرخ شده و کلم است، که همراه با گوشتهای سرخ شده در آب لیمو یا آب نارنج سرو میشود.
ته چین دیگر غذایی است که حتما باید در سفر به شیراز، آن را امتحان کنید. به احتمال قوی پیش از این ته چین را امتحان کردهاید، اما مزه کردن ته چین شیرازی، میتواند تجربهای خاص باشد. بر اساس سنت غذاهای شیرازی، ته چین شیرازی را معمولا به همراه سالاد شیرازی سرو میکنند، خلاصه که حین خوردن این غذاها، یادی هم از نویسندگان سایت asiatrip بکنید و جای ما را هم خالی کنید.
اگر طرفدار مزه مرغ هستید، میتوانید لوبیا پلو با مرغ را امتحان کنید. این لوبیا پلو را با غذایی که با لوبیا سبز درست میشود اشتباه نگیرید. همانطور که میدانیم زعفران پای ثابت اکثر غذاهای شیرازی است، پس تعجبی ندارد اگر این غذا هم پر از زعفران باشد. لوبیایی که برای پختن این غذا به کار گرفته میشود نیز، لوبیا چشم بلبلی است. در بین غذاهای شیرازی رسمی، پختن لوبیا پلو نسبتا کم زحمتتر است.
قنبر پلو غذای اصیل شیرازی
تا به حال اسم قنبر پلو به گوشتان خورده است؟ بله، درست شنیدید، دوستان شیرازی ما قنبرها را ریختهاند در پلوها و غذا درست کردهاند “چرا قیمهها رو میریزی تو ماستا؟ :)”. گذشته از شوخی، قنبر پلو یکی دیگر از غذاهای اصیل شیرازی است و اتفاقا از جمله غذاهای تجملاتی و رسمی اهالی شیراز نیز به شمار میآید. مزه این غذا چیزی میان شیرینی و ترشی است و معمولا این غذا را به همراه سالاد شیرازی سرو میکنند. حالا قرار نیست برای پختن قنبر پلو، بار و بندیلتان را جمع کنید و به شکار قنبر بروید، کافی است گوشت چرخ کرده، برنج، گردو، کشمش، رب انار، شیره انگور، پیاز، زردچوبه و آرد نخودچی تهیه کنید و بر اساس دستورالعمل این غذا را بپزید. البته در صورت سفر به شیراز، میتوانید طعم این غذا را در رستورانها بچشید، اما بیشک عاشق طعم آن و مشتاق به دوباره پختن آن خواهید شد.